טיפים ומדריכים, שינת תינוקות

האכלת תינוקות

האופן שבו את בוחרת להאכיל את התינוק שלך הוא ההחלטה התזונתית הראשונה שאת מקבלת עבור ילדך. טיפים אלו בנושא הנקה והאכלה מבקבוק יכולים לעזור לך לדעת מה מתאים לך ולתינוק שלך.

הנקה או בקבוק?

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) ממליצה להניק לתינוקות באופן בלעדי במשך 6 חודשים ראשונים לחיי התינוק. לאחר שהם מתחילים לאכול מזון מוצק, תינוקות צריכים להניק במהלך שנת החיים הראשונה ואף מעבר לכך, אם רוצים.

אמנם, הנקה אינה אפשרית או עדיפה עבור כל האימהות החדשות. ההחלטה להניק או להאכיל תינוק בבקבוק מבוססת בדרך כלל על רמת הנוחות של האם בהנקה ואורח חייה. במקרים מסוימים, הנקה עשויה שלא להיות מומלצת לאם ולתינוקה. אם יש לך שאלות כלשהן אם להניק או להאכיל בפורמולה, מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים שלך.

יתרונות ההנקה

להנקה של היילוד שלך יש יתרונות רבים. אולי הכי חשוב, חלב אם הוא המזון המושלם למערכת העיכול של התינוק. בחלב אם יש את החומרים המזינים שתינוק בן יומו צריך, והוא מתעכל בקלות. פורמולות מסחריות מנסות לחקות חלב אם, ומתקרבות, אבל לא מצליחות להתאים אותו בדיוק.

בחלב אם יש נוגדנים המסייעים בהגנה על תינוקות מפני זיהומים רבים, כולל שלשולים ודלקות אוזניים וריאות. תינוקות יונקים נוטים פחות לפתח בעיות רפואיות כמו סוכרת, כולסטרול גבוה, אסטמה ואלרגיות. הנקה גם עלולה להפחית את הסיכוי של הילד לסבול עודף משקל. הנקה נהדרת גם לאימהות. זה שורף קלוריות, ולכן יכול לעזור לרדת במשקל שצבר במהלך ההיריון. הנקה עשויה גם להציע הגנה מפני סרטן השד וסרטן השחלות.

יש אימהות שמוצאות שההנקה קלה ומהירה יותר מהאכלת פורמולה – היא לא דורשת הכנה, ולא נגמר לך חלב אם באמצע הלילה. כמו כן, הנקה עולה מעט. אימהות מניקות אכן צריכות לאכול יותר ואולי ירצו לקנות חזיות ורפידות הנקה, משאבת חלב או ציוד אחר. אבל הוצאות אלה בדרך כלל נמוכות מעלות הפורמולה המוכנה ברשתות.

הנקה עונה על מגוון צרכים רגשיים הן לאימהות והן לתינוקות. מגע עור לעור יכול לשפר את הקשר הרגשי, ומתן הזנה מלאה יכולה לעזור לאימהות טריות להרגיש בטוחות ביכולת שלהן לטפל ביילוד שלהן.

חסרונות ההנקה

הנקה דורשת מחויבות גדולה מאם. כמה אימהות טריות מרגישות כבולות מהדרישות של יילוד יונק. מכיוון שחלב אם מתעכל בקלות, תינוקות יונקים נוטים לאכול לעתים קרובות יותר מאשר תינוקות שניזונים מפורמולה. זה אומר שאימהות יכולות להיות להניק כל שעתיים או שלוש בשבועות הראשונים. זה יכול להיות מעייף ומתסכל מאוד בהתחלה.

יש אימהות טריות שצריכות לחזור לעבודה מחוץ לבית או להיפרד מתינוקותיהן מעת לעת מסיבות אחרות. חלקם בוחרים בהאכלת פורמולה כדי שמטפלים אחרים יוכלו לתת לתינוק בקבוק. אימהות שרוצות להמשיך להניק יכולות להשתמש במשאבת חלב כדי לאסוף חלב אם שיינתן בבקבוק, כך שהתינוקות שלהן עדיין מקבלים את היתרונות שלו גם כשאמא לא שם כדי להניק.

אבות ובני משפחה אחרים עשויים לרצות להשתתף בהאכלת התינוק. כאשר אמא מניקה, אבא או אחים עשויים לרצות להישאר בקרבת מקום. כשההנקה מתנהלת כשורה, בני משפחה אחרים יכולים לעזור על ידי מתן חלב אם שאוב לתינוק בבקבוק כאשר אמא זקוקה להפסקה.

חלק מהאימהות עשויות להרגיש נבוכה או מודאגת לגבי ההנקה. זה יכול לעזור לקבל עצות מאלה שעברו את החוויה. רוב בתי החולים ומרכזי הלידה מציעים הדרכה מעמיקה על הנקה לאמהות טריות. רופא הילדים, האחות או האחות שלך יכולים לענות על שאלות או ליצור קשר עם יועצת הנקה או קבוצת תמיכה בהנקה.

אם יש לך מצב רפואי מסובך או נוטלת תרופות באופן קבוע, שוחחי עם הרופא שלך אם זה בסדר להניק. אם אתה צריך להפסיק את ההנקה באופן זמני, המשיכי לשאוב חלב אם כדי לשמור על ייצור החלב. אם את או תינוקך חולים, המשך להניק אם את יכולה.

ישנן אמהות שיש להן פטמות הפוכות, דבר העלול להקשות על תהליך ההנקה, אבל יועצת הנקה בדרך כלל יכולה לעזור להן להתגבר על זה. כמו כן, נשים שעברו ניתוח פלסטי בחזה צריכות להיות מסוגלות להניק בהצלחה.  החזיקי מוצצים או בקבוקים עד שהתינוק שלך יתרגל היטב להנקה. אנשי מקצוע בתחום ההנקה ממליצים להמתין עד שהתינוק יהיה בן כ-3-4 שבועות לפני שמציעים פטמות מלאכותיות מכל סוג (כולל מוצצים).

היתרונות של האכלת פורמולה

פורמולה לתינוקות שהוכנה מסחרית היא חלופה מזינה לחלב אם. האכלה בבקבוק יכולה להציע יותר חופש וגמישות לאמהות, ולתת לנו אפשרות מעקב אחר כמויות שהתינוק אוכל. מכיוון שתינוקות מעכלים פורמולה לאט יותר מחלב אם, תינוק שמקבל פורמולה עשוי להזדקק לפחות האכלות מאשר תינוק שיונק. האכלת פורמולה יכולה גם להקל על האכילה של התינוק בפומבי, ומאפשרת לאב ולבני משפחה אחרים לעזור להאכיל את התינוק, מה שיכול לשפר את הקשר.

החסרונות של האכלת פורמולה

כשם שלהנקה יש את הדרישות הייחודיות שלה, כך גם להאכלה מבקבוק. האכלה בבקבוק דורשת ארגון והכנה, במיוחד אם אתה רוצה להוציא את התינוק שלך. פורמולה שנרכשה בחנות יכולה להיות די יקרה, אבל אל תנסה להכין פורמולה משלך בבית. חשוב לוודא שיש לכם מספיק פורמולה בהישג יד, ובקבוקים נקיים ומוכנים לשימוש.

להלן מספר קווים מנחים להאכלת פורמולות:

  • עקבו בקפידה אחר ההוראות שעל התווית בעת הכנת הפורמולה. אין להוסיף יותר מים מההוראות.
  • בקבוקים שנותרו מחוץ למקרר יותר משעה וכל פורמולה שנותרה בבקבוק שתינוק לא מסיים יש לזרוק.
  • ניתן לאחסן בקבוקי פורמולה מוכנים במקרר עד 24 שעות ולחמם בזהירות ממש לפני ההאכלה. אתה לא חייב לחמם פורמולה, אבל רוב התינוקות מעדיפים את זה.
  • ניתן לחמם בקבוק פורמולה על ידי החזקתו במים חמים זורמים או הנחתו בסיר עם מים חמים.
  • אסור לחמם בקבוק פורמולה (או חלב אם) במיקרוגל. הבקבוק יכול להתחמם בצורה לא אחידה ולהשאיר “נקודות חמות” שעלולות לשרוף את הפה של התינוק.

באיזו תדירות תניוקות אוכלים?

הרך הנולד שלך יונק בערך 8 עד 12 פעמים ביום במהלך השבועות הראשונים לחייו. בהתחלה, אמהות עשויות לנסות להניק 10-15 דקות בכל שד, ואז להתאים את הזמן לפי הצורך.

הנקה צריכה להיות לפי דרישה (כאשר התינוק שלך רעב), וזה בדרך כלל כל 1-3 שעות. ככל שיילודים מתבגרים, הם ינקו בתדירות נמוכה יותר ויעברו הפסקות ארוכות יותר בין ההנקות. תינוקות לא צריכים לעבור יותר מ-4-5 שעות ללא האכלה.

סימנים לכך שתינוקות רעבים כוללים:

  • מזיזים את ראשיהם מצד לצד
  • פותחים את הפה
  • מוציאים את הלשון
  • מכניסים את ידיהם ואגרופים לפיהם
  • מכווצים את השפתיים כאילו כדי לינוק
  • חוטפים את שדי אמותיהם

בְּכִי

אין צורך בלוח הזמנים של האכלה – אתה והתינוק שלך תכנסו לשגרת אכילה מסודרת עם הזמן. תינוקות יודעים (ויודיעו להוריהם) מתי הם רעבים ומתי נמאס להם. שימי לב לסימנים לכך שתינוקך שבע (האטה, יורקת הבקבוק או שחרור מהשד, סגירת הפה, התרחקות מהשד או הבקבוק) והפסקת ההאכלה כאשר סימנים אלו מופיעים.

ככל שהתינוקות גדלים, הם מתחילים לאכול יותר בכל האכלה ויכולים לעבור זמן רב יותר בין ההנקה. ייתכנו מקרים אחרים שבהם התינוק שלך נראה רעב מהרגיל. אמהות מניקות אינן צריכות לדאוג – הנקה מגרה את ייצור החלב, ואספקת חלב האם שלך תתאים לדרישת תינוקך אליו.

איך תדעי שתינוקך אוכל מספיק?

  • נראה מרוצה
  • כ-6-8 חיתולים רטובים ביום
  • יש יציאות קבועות (קקי)
  • שינה טובה
  • ערניים כאשר ערים
  • עולים במשקל

תינוק שבוכה, נראה רעב, לא נראה מרוצה לאחר האכלה ויש לו פחות חיתולים רטובים, יכול להיות שלא אוכל מספיק. רוב התינוקות “יורקים” כמות קטנה לאחר אכילה או במהלך גיהוקים, אך אסור לתינוק להקיא לאחר האכלה. הקאות לאחר כל האכלה עשויות להיות סימן לאלרגיה, בעיית עיכול או בעיה אחרת הדורשת טיפול רפואי. אם יש לך חששות שהתינוק שלך יורק יותר מדי, התקשרי לרופא שלך.

האם תינוקות צריכים לקבל תוספי תזונה?

בחלב אם יש את השילוב הנכון של ויטמינים וברזל נספג בקלות עבור יילודים. תינוק בריא שיונק על ידי אם בריאה אינו זקוק לתוספת ויטמינים או תוספי תזונה, למעט ויטמין D. תינוקות יונקים צריכים להתחיל תוספי ויטמין D במהלך הימים הראשונים לחייהם, ולהמשיך עד שהם מקבלים מספיק ויטמין D מועשר פורמולה או חלב (לאחר גיל שנה).

פורמולה מועשרת בברזל כוללת את התערובת הנכונה של ויטמינים ומינרלים לתינוק, כך שבדרך כלל אין צורך בתוספי מזון. תינוקות ששותים פחות מליטר אחד, או בערך ליטר פורמולה ביום, עשויים להזדקק לתוספת ויטמין D.

מים, מיץ ומזונות אחרים בדרך כלל אינם נחוצים במהלך 6 החודשים הראשונים של התינוק. חלב אם ופורמולה מספקים את כל מה שתינוקות צריכים מבחינה תזונתית עד שהם מתחילים לאכול מזון מוצק. שוחח עם הרופא שלך אם יש לך שאלות כלשהן לגבי האכלת היילוד שלך.

Related Posts